perjantai 6. toukokuuta 2011

21 km ja risat.

Huomenna juostaan reilut 21 kilometriä, joten tänään syötiin kaikkien urheilijoiden lempparia broileri-pastasalaattia. Viisi vuotta sitten, ennen ensimmäistä puolimaratonia, syötiin samaista salaattia. Juoksu meni hyvin ja sen jälkeen ei ole uskaltanut kokeilla muuta ruokaa edellisenä iltana. Ainoastaan pieniä muutoksia salaattiin. Onko tämä nyt sitten perinteikästä vai neuroottista?


Kreikkalainen broileri-pastasalaatti
broilerin fileitä
tuorepastaa (tai kuivapastaa)
marinoitua fetajuustoa
tomaattia
kurkkua
paprikaa
punasipulia
oliiveja
pähkinöitä
Kastike:
oliiviöljyä (tai fetan marinointiöljyä)
sitruunan mehua
Fetan voi joko marinoida itse tai käyttää valmiiksi marinoitua. Tänä vuonna me marinoimme fetan yrteillä, sitruunalla, valkosipulilla ja öljyllä. Fetan marinadin voi hyvin hyödyntää kastikkeena. Kypsennä broilerit pannulla ja keitä pasta suolalla maistetussa vedessä. Sekoita ainekset keskenään mieleisissäsi mittasuhteissa ja mausta öljyllä ja sitruunan mehulla.

2 kommenttia:

  1. Neuroottista, mutta jos toimii (niin kuin aikojen perusteella näytti tekevän) niin ei voi varmaan enää vaihtaakaan. Sitäpaitsi näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Onnea siis aivan upeesta suorituksesta juoksussa!
    Kesäterkut!
    Liisa

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä enää tämän vuoden jälkeen uskalla vaihtaa. En kyllä tiedä kummalla oli lopulta suurempi merkitys, salaatilla vai kanssa juoksijalla, joka jaksoi tsempata (pakottaa) vauhtiin muutamista kirosanoista huolimatta.

    VastaaPoista